Tips om fruitvliegjes te bestrijden

Blog Tips om fruitvliegjes te bestrijden

Als je in je woning veel last hebt van fruitvliegjes is het belangrijk dat je er wat aan gaat doen. Je kunt de fruitvliegjes namelijk bestrijden met onze tips. Het zijn kleine en snelle beestjes en ze kunnen zich ook erg snel vermenigvuldigen. Het is dan ook niet te doen als je ze zelf gaat vangen. Je kunt het beter anders aanpakken.

Sterke geuren helpen goed!

Sterke en kruidige geuren, daar houden insecten niet van en daar horen de fruitvliegjes dus ook bij. De fruitvliegjes vinden salie, dille, knoflook en kruidnagel afschuwelijk. Dit kun je dus wat tussen je fruit leggen en dan is de kans groot dat je fruitvliegjes ook weg blijven bij je fruit. Lavendel geeft een sterke geur af maar basilicum ook. Dit kun je dus ook in je keuken plaatsen, een paar takjes is vaak al voldoende. De kans dat de fruitvliegjes weg blijven is vele malen groter.

Gebruik deze tips

Je wil altijd een schone keuken hebben en dat is maar goed ook. Maar let er dan goed op welke schoonmaakmiddelen je gebruikt, zorg dat ze niet naar fruit ruiken want dan heb je kans dat je juist de vliegjes aantrekt. Nog een andere tip is als je een vuilnisbak binnen hebt, gooi je daar alles in? Druppel dan wat basilicum olie er in dan gaat de geur van rottend voedsel weg. Als laatste kun je het beste nog groenten en fruit in een oude krant wikkelen en dan pas in de GFT bak deponeren. De rottende geur kan zo voorkomen worden, want fruitvliegjes houden er van en jij kunt zo voorkomen dat zij er naar toe komen.

Zet je graag je ramen open? Blijf dat vooral doen en het liefst meerdere ramen tegelijkertijd. De fruitvliegjes houden niet van een goede luchtdoorstroming. Dit is wel van belang voor frisse lucht in huis en een pluspunt want dan blijven de vliegjes ook eerder buiten. 

Recente berichten